HockeyNews
PLUS

Bromé: ”Jag vill vara med på resan”

(7933) Mathias Bromé/Mora
Bildbyrån

Publicerad: 13 april 2019

FacebookXWhatsApp

Mathias Bromé jagades av nio SHL-lag. Här berättar forwarden om varför valet föll på Örebro, sveket och vilken roll han ska ta. 

– Jag ska vara en ledande spelare, säger han till HockeyNews.se.

SHL presenteras i samarbete med ATG SPort

Forwarden Mathias Bromé har karriärens bästa säsong bakom sig och har haft stort intresse efter sig sedan juluppehållet. Den 8 april kunde HockeyNews.se berätta att hela nio klubbar jagade forwardens signatur inför nästa säsong. 

– Det är klart att det är smickrande. Då visar man att man har gjort något rätt och att man har bidragit. Sedan handlar det om att välja vad som känns bäst och där du tror att du kommer att utvecklas ännu mer. Jag är fortfarande ung och behöver ta många steg i karriären, sa han då. 

Till slut föll valet på Örebro – och igår kunde han presenteras som officiellt klar för klubben. 

– Först och främst skulle jag säga att jag hade ett väldigt bra samtal med Niklas Johansson. Jag vill vara med på resan klubben ska göra framåt och vill bygga vidare på hur de avslutade säsongen, säger han. 

Vilken roll vill du ta i Örebro?

– Jag ska vara en ledande spelare, det är det jag vill vara. Jag ska bidra framåt och vara bra bakåt, en stabil tvåvägsspelare. Det är hårt jobb varje dag som krävs för att du ska vara på den här nivån och utvecklas hela tiden, du kan inte slappna av någonting. Alla krigar för samma plats, så det gäller att ta tillvara på den när man får chansen. 

Kan du berätta några av klubbarna som var aktuella?

– Det är väl inte så intressant egentligen. Jag valde Örebro av en anledning, och det är för att jag tror på föreningen och det klubben bygger upp här. Jag kommer få en stor roll här och kan fortsätta min utveckling. 

Det har gått en dryg vecka sedan uttåget med Mora. Mathias Bromé börjar återhämta sig, men berättar att det var otroligt tufft dagarna därpå. 

– Jag kände ett enormt svek. Det gjorde ont i hela kroppen och det gör det än. Det är så många som är drabbade, det är folk på kansliet, vaktmästare, ja hela byn. Det är ingenting man önskar någon. Det har varit många dagar med tårar, och jag har pratat mycket med Peter Iversen (sportchef) och Peter Hermodsson (klubbdirektör), två otroligt bra vänner till mig just nu. Det är verkligen några som jag hyllar. Jag har mycket att tacka dem två för och är helt säker på att dem kommer göra Mora starkare igen, säger han. 

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: VM-feber! Få Hockeynews för bara 9kr/mån!